Thurrott Daily: 16 oktober 2015

Thurrott Daily: October 16, 2015

Microsoft-kontor, Cambridge MA

Här är vad som händer idag.

Av Lenovo och Microsoft Surface

Dell, som ni kanske kommer ihåg, har gått med på att sälja vidare Microsofts Surface Pro- och Surface Book-datorer. Så har också HP. Men världens största datortillverkare, Lenovo? Inte så mycket.

Som först rapporterades av The Register sa Lenovos president och COO Gianfranco Lanci till deltagarna vid det senaste Canalys Channels Forum att hans företag hade vägrat att sälja Surface igen.

“Jag sa nej för att sälja vidare deras produkt”, sa han. ”Microsoft frågade mig för mer än ett år sedan, och jag sa nej. Jag ser ingen anledning till att jag skulle sälja en produkt inom parentes, konkurrens. ”

HP Inc.: s VD Dion Weisler uppskattar att Microsoft investerade mer än 2 miljarder dollar för att skapa “Surface-kategorin” av produkten, något som hans företag – eller Dell – aldrig skulle ha gjort. Men HP säljer enheterna på nytt på grund av “kunddrag”.

Lenovo kanske inte bara lyssnar på sina kunder. 🙂

Googles projekt för boksökning har visat sig vara lagligt

Jag är inte säker på varför detta stör mig, men ”en amerikansk överklagandenämnd dömde på fredag ​​att Googles ansträngningar att bygga ett digitalt bibliotek med miljontals böcker var” rättvis användning ”och inte kränker upphovsrätten till författare,” The New York Times rapporterar.

“Syftet med kopieringen är mycket transformativt, den offentliga visningen av text är begränsad och uppenbarelserna ger inte någon betydande marknadsersättning för de skyddade sidorna av originalen”, domare Pierre N. Leval från hovrätten för den andra Circuit skrev i domstolens beslut.

Author’s Guild, som har kämpat med Google i över ett decennium för denna aktivitet, säger att det nu planerar att ta sitt ärende till Högsta domstolen.

Spel med guldpåminnelse

Det är den 16 oktober och du vet vad det betyder: Fler gratis spel med “Games with Gold” är nu tillgängliga för Xbox Live Gold-abonnenter. Som jag nämnde tidigare inGames with Gold: oktober 2015, betyder det också The Walking Dead: The Complete First Season för Xbox One för Xbox 360. Detta är ett absolut spel, så se till att kolla in det.

Märkt med Thurrott Daily