Thurrott Daily: 21 mars

Thurrott Daily: March 21

Några godbitar från hela nätet …

Detta är vad jag gör

Vid en omprövning av Sony PlayStation 4 noterade jag att jag spenderar mer tid än vad folk förmodligen inser att undersöka produkter, tjänster och tekniker som konkurrerar med Microsofts erbjudanden och / eller inte är vad jag brukar använda. Men baserat på några av de mer okunniga kommentarer jag får är det ganska tydligt att jag åtminstone bör nämna detta oftare. Så på den anteckningen tillbringade jag helgen med att komma ikapp Apples Swift-programmeringsspråk med både Udacitys klass Intro till iOS App Development med Swift och den iTunes-U-baserade Stanford-klassen, utveckla iOS 8 Apps med Swift. Tja, och spelar Call of Duty: Black Ops III på PS4.

Varför göra detta? Samma anledning som alltid: ta av mörkarna och se till att jag är uppdaterad om vad som händer ute i världen. Allt börjar och slutar inte med Microsoft.

Idag: Apple-evenemang

Jag kommer att prata om Apples speciella evenemang idag där företaget absolut inte kommer att överraska någon genom att introducera en ny 4-tums iPhone, en ny 9,7-tums iPad Pro och – på allvar – några nya Watch-band. Gå med mig på Twitter, med start kl 13 ET / 11 PT för lite kul.

Microsoft sänker priset på Lumia 950 med $ 100 till $ 450

Och ja, det är fortfarande minst 100 dollar för dyrt, men det är åtminstone en meningsfull rabatt. Jag antar att detta är en del av Microsofts vårförsäljning, så den här prissättningen borde vara bra i ungefär en vecka. Endast USA (och Kanada, antar jag).

Microsoft Lumia 950 Låst upp på Microsoft Store online. Tack till Neowin för tipset.

(Varför är inte Lumia 950 XL lika rabatterad? Ingen aning.)

Microsoft överväger en återköpsplan för digitalt köpta Xbox One-spel

Medan jag helt och hållet har anammat inköp av digitala spel på Xbox One (och på andra håll), gör dissentanter som fortsätter att förlita sig på skivbaserade spel en bra poäng: Du kan inte byta eller sälja och digitala spel som du kan en skivbaserad spel. Men enligt ett foruminlägg på NeoGAF skickar Microsoft ut en undersökning nu för att se om dess förslag kommer att lösa detta problem.

Här är den relevanta frågan i undersökningen:

Om konsolens digitala spelbutik för konsolen du ägde erbjöd kunderna möjligheten att “sälja tillbaka” sina digitala spel till butiken för 10% av köpeskillingen i butikskredit, skulle du vara intresserad av ett sådant erbjudande

Ja, för många av mina digitala titlar
Ja men bara för några få digitala titlar spelar jag inte längre
Nej
Vet inte / Inte säker

Microsoft lägger till OneDrive i sitt Bug Bounty-program

Ett inlägg på MSRC-bloggen konstaterar att Microsoft har lagt till OneDrive i sitt Bug Bounty-program.

Hos Microsoft fortsätter vi att lägga till nya egenskaper i våra säkerhetsfelprogram för att skydda våra kunder. Idag är jag glad att meddela tillägget av Microsoft OneDrive till Microsoft Online Services Bug Bounty Program.

Detta tillskott uppmuntrar ytterligare säkerhetsforskare att rapportera tjänstesårbarheter till Microsoft. Som en del av Microsoft Online Services Bug Bounty-programmet kommer utbetalningarna att variera från $ 500 – $ 15.000 USD.

Xbox-chefen ber om ursäkt för oklanderlig användning av dansskolflickor vid spelevenemang

Microsoft fick i sig mycket varmt vatten i slutet av förra veckan, och förtjänat det, för att vara värd för en Xbox även där småklädda unga kvinnor i skolflickor klädde sig på ministeg. Nu har Microsoft tillhandahållit två interna e-postmeddelanden med pressen, en från vice vd för mänskliga resurser Kathleen Hogan och en från Xbox-chef Phil Spencer. Här är de.

Från: Kathleen Hogan
Skickat: Lördag 19 mars 2016 15:56
Till: Microsoft – Alla anställda
Ämne: Microsofts värderingar och engagemang

Jag delar Phil Spencers mail om festen som Microsoft sponsrade torsdag kväll i San Francisco på Game Developers Conference. När vi hörde talas om detta och såg bilderna var hela Senior Leadership Team generad och förskräckt.

Detta är oacceptabelt när det gäller hur vi behandlar kvinnor och hur vi representerar Microsoft, och det undergräver den kultur vi jobbar så hårt för att odla – en som är mångsidig och inkluderande och grundad i ett tillväxtstänkande.

Vi kommer inte att tolerera detta. Jag uppskattar att vi kommer att bedömas utifrån våra gärningar och inte bara våra ord. Och ändå ser vi varje dag våra människor ta viktiga och meningsfulla steg framåt i vår resa mot inkludering. Som ett exempel hade vi vid samma Game Developers Conference dedikerade och passionerade Microsoft-anställda som sponsrade ett Gaming 4 Everyone-evenemang.

Jag har hört från många av er individuellt och på Yammer att ni inte kan tro att vi låter detta hända. Det är ingen ansträngning att säga att företaget som helhet är chockat och upprörd, och att vi alla är fast beslutna att detta aldrig upprepas. Förutom vad Phil säger är Microsofts utredningsgrupp för medarbetarrelationer involverad för att se till att vi har full förståelse för vad som hände. Och utöver denna händelse stärker vi vårt engagemang för våra mångfalds- och inkluderingsinsatser, samtidigt som vi utvärderar var vi måste vidta starkare åtgärder för att visa att vi är mer beslutsamma än någonsin att göra framsteg och hålla oss ansvariga.

Kathleen

Från: Phil Spencer
Skickat: Fredag ​​18 mars 2016 12:01
Till: Xbox Team FTE över hela världen
Ämne: TEAM XBOX Värden och engagemang

Hur vi dyker upp som en organisation är oerhört viktigt för mig. Vi vill bygga och spegla TEAM XBOX-kulturen – internt och externt – en kultur som var och en av oss kan representera med stolthet. En inkluderande kultur har direkt inverkan på de produkter och tjänster vi levererar och den uppfattning som konsumenterna har av Xbox-märket och vårt företag som helhet.

Det har kommit till min uppmärksamhet att vid Xbox-värdshändelser på GDC den senaste veckan representerade vi Xbox och Microsoft på ett sätt som absolut inte var konsekvent eller anpassat till våra värderingar. Det var otvetydigt fel och kommer inte att tolereras. Den här frågan hanteras internt, men låt mig vara mycket tydlig – hur vi representerar oss själva som individer, vem vi anställer och samarbetar med och hur vi engagerar oss i andra är en direkt återspegling av vårt varumärke och vad vi står för. När vi gör det motsatta och skapar en miljö som främjar eller förolämpar någon grupp, förtjänar vi med rätta kritiken.

Det är olyckligt att sådana evenemang kunde äga rum under en vecka där vi arbetade så hårt för att engagera de många olika spelgemenskaperna på exakt motsatt sätt. Jag är personligen engagerad i att se till att mångfald och inkludering är centralt för vår dagliga verksamhet och våra kärnvärden som ett team – inom och utanför företaget. Vi måste hålla oss till högre standarder och vi kommer att göra bättre i framtiden.

Phil

Min kommentar här är enkel: De personer som ansvarar för detta bör avskedas, liksom Xbox / Microsoft-anställda som deltog i evenemanget och inte gjorde något för att stoppa det. Den sistnämnda gruppen bör åtminstone straffas och bland annat tvingas uthärda månadslång känslighetsträning. Det här är inte OK.

Märkt med Thurrott Daily