Tidigare anställda från Google, Apple och Tesla samarbetade för självkörande lastbilar (video)

Tidigare anställda från Google, Apple och Tesla samarbetade för självkörande lastbilar (video)

Från erfarenheten av tidigare anställda i Google, Apple, Tesla och Cruise Automation (totalt 40 personer) föddes Åtta, ett företag som vill ta med teknik från autonom körning på alla lastbil, även de gamla.

Bland de viktigaste karaktärerna i denna verklighet är Lior Ron, som var på toppen av Google Maps-teamet, och Anthony Levandowski direkt från Googles självkörningsavdelning. Målet är inte att skapa fordon utan ett kit som ska installeras på traktorerna för att integrera dem med en konstgjord hjärna som gör dem kapabla att köra själva.

Inledningsvis kommer arbetet att fokusera på motorvägskörning, där jag lastbil de reser de flesta kilometerna. De första testerna pågår redan på en Volvo VNL 780. Systemet av Åtta emellertid är den inte utformad för att fungera helt självständigt, vilket är förbjudet enligt regler, men lovar att ge ett bekvämt sätt för föraren att bättre hantera längre resor.

LÄS OCH: Inte bara drönare, även självkörande lastbilar tar med dig dina paket

I detta avseende, förutom den rent tekniska sidan, den största utmaningen för Åtta det kan vara att kunna övertyga myndigheterna att hans system är säkert.

Dessutom är detta team inte det enda som arbetar med självkörande lastbil. Volvo och Daimler är bland de första som visar något liknande, men Åtta han påpekade med rätta att ”om du måste byta ut alla dina lastbilar för att få tekniken, kommer antagandet du har alltid att vara lågt. Lastbilarna tar tio år, mer än en miljon kilometer ”. Det här kan vara nyckeln till att få den här ambitiösa fackföreningarna att starta.

Källa: The Verge