Tips: Ta med Pixel Launcher till din Android-telefon

Tips: Ta med Pixel Launcher till din Android-telefon

Medan lager Pixel Launcher endast finns på Googles telefoner är den nya Rootless Launcher en mycket nära imitation. Och det verkar fungera på de flesta Android-telefoner.

Som XDA förklarar började Rootless Launcher livet som ett hack, av olika slag, som kombinerade den fritt tillgängliga och öppen källkod Android-launcher med ofullständiga Pixel Launcher-källor. Men den senaste veckan släpptes den till Google Play Store. Så nu kan vem som helst ge det ett skott.

Denna launcher är särskilt intressant, tror jag, för de telefoner som erbjuder sina egna skräddarsydda launchers, i synnerhet de från OnePlus och Samsung. Jag testar för närvarande detta på min OnePlus 6 och jag har bekräftat att det fungerar med Galaxy S8 +.

Det finns två saker som jag verkligen gillar med denna launcher. För det första ger det det rena Pixel Launcher-utseendet och känslan, vilket jag verkligen föredrar. Och för det andra, det ger tillgång till Google-flöde som jag också verkligen föredrar. (Den senare förmågan kräver att du installerar Rootless Pixel Bridge, som du kommer att uppmuntras att göra.)

Den enda nackdelen, antar jag, är att de telefoner jag skulle använda detta med fortfarande kör Android 8.x, så de saknar några av de funktioner jag har förväntat mig från Android 9 Pie som den nya gestnavigeringen. Men detta är fortfarande att föredra framför de anpassade bärraketer jag har sett. Och jag antar att det kommer att bli för många av er också.

Du kan ladda ner Rootless Launcher från Google Play Store. Jag kommer också att fortsätta testa detta själv.