Topp 10 bästa URL-förkortare för att förkorta URL-adresser för långa sidor

Topp 10 bästa URL-förkortare för att förkorta URL-adresser för långa sidor

Just nu finns det massor av URL-förkortningstjänster tillgängliga på internet. Det är värt att notera att inte alla URL Shortener-tjänster som finns tillgängliga på internet ger permanenta länkar. Så nedan kommer vi att dela några av de tillförlitliga URL-kortare tjänsterna som du kan använda för att förkorta långa webbadresser

Vi måste erkänna att långa webblänkar är så gammaldags och att de ser spammiga ut. Vi är ganska säkra på att du en gång i ditt internetliv kanske har hanterat de långa webbadresserna. Inte bara de ser dåliga ut, men dessa långa webbadresser kan vara ett hinder för att marknadsföra din webbplats eller marknadsföra någon produkt eftersom ingen förmodligen kommer att klicka på de långa webbadresserna som ser spammiga ut.

Så, för att hantera de långa webbadresserna finns det URL-förkortningstjänster. Tja, nu undrar ni alla var de används och hur de fungerar. Tja, URL-förkortare används mest av webbansvariga för att marknadsföra sina länkar på sociala medier. Till exempel har Twitter en gräns på 140 tecken, så det är inte meningsfullt att sätta en lång länk när du har en sådan begränsning.

Webmasters använder URL-förkortare för att förkorta sina länkar för att marknadsföra på den sociala nätverksplattformen. URL-förkortare genererar en unik kort URL som ser ren och enkel ut. URL-förkortare genererar vanligtvis en kort URL och länkar den till den ursprungliga URL: n. Efter att ha länkt till de ursprungliga webbadresserna lagrar de den korta webbadressen i sin databas. Så om någon användare klickar på kortlänken kommer de att omdirigeras till den ursprungliga länken.

Topp 10 bästa URL-förkortare för att förkorta URL-adresser för långa sidor

Just nu finns det massor av URL-förkortningstjänster tillgängliga på internet. Det är värt att notera att inte alla URL Shortener-tjänster som finns tillgängliga på internet ger permanenta länkar. Det betyder att den korta länken som du just skapat kan upphöra i morgon eller efter en vecka. Så nedan kommer vi att dela några av de tillförlitliga URL-kortare tjänsterna som du kan använda för att förkorta långa webbadresser

# 1 Bitly

Bitly

Bitly är en av de bästa URL Shortener-tjänsterna som finns på nätet. Det fantastiska med Bitly är att det ger användarna en permanent kort URL. Det betyder att länken aldrig går ut. Inte bara det, men Bitly tillåter också användare att spåra klicken. Bitly kan också tillhandahålla fåfänga-URL: er för ett varumärke som tech.viral.

# 2 TinyURL

TinyURLTinyURL

TinyURL är en annan bästa URL Shortner på listan som är mycket populär bland webbansvariga. Det fantastiska med TinyURL är att det ger användarna mer frihet än BitLy genom att inkludera ett par fler karaktärer. TinyURL tillåter användare att anpassa bokstäver och siffror. Så, TinyURL är en annan bästa URL Shortener-tjänst som du kan använda idag.

# 3 Owly

OwlyOwly

Owly är en annan bästa länkförkortare på listan som görs av HootSuite. För dem som inte vet är HootSuite en av de ledande apparna för sociala medier. Owly ger användarna en instrumentpanel där användare kan hålla koll på klick och delningar. Inte bara det, men Owly tillåter också användare att dela filer, bilder och videor.

# 4 AdF.ly

AdF.lyAdF.ly

AdF.ly är en annan bästa länkförkortare på listan som erbjuder användarna en plattform för att tjäna pengar. Det fantastiska med AdF.ly är att det inte bara förkortar länken utan också betalar användarna för klicken. Det betyder att ju mer klick du får desto mer pengar kan du tjäna. AdF.ly ger också användarna en detaljerad statistik för varje länk tillsammans med klick och det betalar användarna via Paypal.

# 5 Bit. Gör

Bit.doBit.do

Om du letar efter en URL Shortener-tjänst som är både enkel och kraftfull kan Bit.do vara det bästa valet för dig. Gissa vad? Bit.do tillåter användare att använda tjänsten med sina egna domäner. Med Bit.do kan du anpassa slutet på dina länkar och lägga till bokstäver eller siffror. Det fantastiska med Bit.do är att det ger användarna statistik i realtid av klick och varifrån de kommer ifrån.

# 6 Rebrandly

RebrandlyRebrandly

Rebrandly är en annan bästa URL-förkortare som du kan använda just nu. Det fina med Rebrandly är att det tillåter användare att ställa in en ny domän för att använda korta webbadresser. Rebrandly har både gratis- och premiumplaner, enligt gratisplanen får användarna skapa och spåra upp till 1000 märkeslänkar. För att ta bort dessa begränsningar måste användarna köpa premiumplanen.

# 7 Clkim

ClkimClkim

Clkim liknar i stort sett Rebrandly URL shortener som har listats ovan. Det fantastiska med Clkim är att det tillåter användare att tjäna genom de korta länkarna. Så Clkim kan vara användbart för affiliate-marknadsförare eller bloggare som letar efter en annan inkomstkälla. Bortsett från det tillåter Clkim också användare att spåra och märka korta webbadresser.

# 8 URL Shortener av Zapier

URL Shortener av ZapierURL Shortener av Zapier

URL, Shortener av Zapier är ett annat bästa webbaserat verktyg som du kan använda för att skapa en förkortad länk. Det fantastiska med URL Shortener av Zapier är att den ansluter till olika webbappar som Google Sheets, Pocket, WordPress, Blogger, etc. för att skapa en förkortad länk varje gång du gör en viss åtgärd. Så, URL Shortener av Zapier är en annan bästa länkförkortare som du kan överväga.

# 9 Yourls

YourlsYourls

Din egen URL-förkortare (Yourls) är en annan bästa URL-förkortare 2019 som kan användas för att förkorta webbadresser till långa sidor. Det är en gratis och öppen källkod webbaserad tjänst som tillåter användare att skapa både offentliga och privata länkar. Gränssnittet för Yourls är lätt och det är fritt från onödiga funktioner. Så, Yourls är en annan bästa URL Shortener som du kan överväga.

# 10 T2M

T2MT2M

T2M är en annan bästa och populära URL-förkortare på listan som kan användas för att förkorta URL-adresser för långa sidor. Precis som alla andra länkförkortningstjänster tillåter T2M också användare att övervaka länkaktiviteten och annan statistik från dess instrumentpanel. Det som gör T2M intressant är dess förmåga att generera en QR-kod. Så istället för att dela en länk kan du skicka QR-kod till dina vänner för att öppna länken i webbläsaren.

Så det här är de 10 bästa URL Shortener-tjänsterna 2019 som du kan använda för att förkorta alla långa webbadresser. Om du använder någon annan Link shortener-tjänst, se till att du tappar namnet i kommentarfältet nedan.