Toyota vätgas kommer i april (foton)

Toyota vätgas kommer i april (foton)

De vätemaskiner är baserad på bränsleceller som, genom att omvandla väte till vatten, genererar den ström som är nödvändig för att aktivera en elektrisk motor, avger som den enda urladdningen vattenånga. Fördelarna med batteribilar är större räckvidd och effektivitet när det gäller att generera el.

LÄS OCH: Tesla gör sina patent till “öppen källkod”

Toyota meddelar nu att den har producerat 200 exemplar av Bränslecell Sedan en bränslecellversion av en av dess mest populära modeller. Bilen kommer att marknadsföras Japan från och med nästa april till ett pris av cirka 50 000 €. Fördelningen i Europa är USA det planeras för de följande månaderna.

Fordonet, förutom bränslecellerna integrerar en batteri, som laddas under mjuk körning, kan släpp mer kraft vid behov, som vid omkörning, samt tillhandahålla den energi som behövs för att starta cellsystemet.

Tack vare den forskning som Toyota har genomfört inom detta område i minst 20 år lyckas modellen vara en utmärkt kompromiss mellan storlek, prestanda och kostnad. Motorn kan släppa loss 100 kW kraft och nå 100 km / h på cirka tio sekunder.

Tankarna, inrymda under framsätena, innehåller totalt 5 kilokomprimerat väte. Eftersom väte är det lättaste elementet kan denna kvantitet ge upp till 480 km effektivt räckvidd. Med en tillräcklig bensinstation är det möjligt fyll på 3 minuter.

Denna vätgasbil är ett av få alternativ för köp en vätgasbil. Tyvärr är gränsen för bensinstationer som för närvarande inte är så utbredda.

Förhoppningen är att den här maskinen kommer att skicka en signal till distributionskedjan och att vi börjar se en marknadsförskjutning mot en grönare syn av de fyra hjulen.

Gata