Två personer som behandlade den första amerikanska eboladöden smittades i Texas

Två personer som behandlade den första amerikanska eboladöden smittades i Texas

Texas Department of State Health Services sa i dag att det har diagnostiserats medEbola till den andra patienten på amerikansk mark. Mannen var inblandad i behandlingen av den första patienten och så snart han klagade på feber isolerades han omedelbart Texas Health Presbyterian Hospital av Dallas.

Meddelandet kommer efter upptäckten att på samma sjukhus Nina Pham, en sjuksköterska, blev sjuk med ebola och beslutade om det första kända fallet av infektion i USA: s gränser. Båda patienterna hade hand om en Thomas Duncan, som dog av Ebola i USA efter en resa till Liberia.

Pham, 26, får för närvarande den bästa vården och skulle vara i gott skick, men det är oklart hur hon fick sjukdomen. Den andra patienten, vars namn fortfarande är hemligt, förhördes för att känna till de människor han kom i kontakt med i dessa dagar för att övervaka dem.

Tom Frieden, chef för Center for Disease Control and Prevention (CDC), sa att Phams diagnos antyder tydliga överträdelser av säkerhetsprotokollet. Enligt Frieden är det därför dags att förbättra personalutbildningen eftersom inneslutningsprotokoll fungerar om de tillämpas.