Uppfinnaren av det första hoverboardet återvänder till Kickstarter med ett nytt projekt: Solowheel Iota (video)

Uppfinnaren av det första hoverboardet återvänder till Kickstarter med ett nytt projekt: Solowheel Iota (video)

De saknas 19 dagar till i slutet av kampanjen Kickstarter, men Inventist har redan lyckats replikera (och till stor del överstiga) den framgång som uppnåtts med Hovertrax, stamfadern till svävarbräden. Solowheel Iota, huvudpersonen i den nya insamlingen, har faktiskt redan överskridit sitt mål på 50 000 $ och är redo att ändra begreppet individuell transport igen.

Solowheel Iota är en utveckling av det nu kända (men inte lika utbredda) svävare: enheten består av två hjul placerade i mitten (den ursprungliga Solowheel hade bara en, mycket större), på vilken det går att montera tack vare två avtagbara fotstöd.

LÄS OCH: SwagSurf: det elektriska svävarbrädet som rider vågorna i 24 km / h

Denna design gör att Iota kan hoppa till toppen av rankningen för de lättaste elektriska transportmedlen, tack vare en vikt på endast 3,6 kg. Fotavtrycket är också extremt litet och utdragbart handtag gör det till en perfekt lösning för korta resor runt staden, förutsatt att du är villig att utsätta dig för andra förbipasserande nyfikna utseende.

Solowheel Iota ärver alla utvecklingar och teknologier och fördelar med de andra produkterna i varumärket, såsom det effektiva automatiska balanseringssystemet och stor stabilitet, men tillsammans med dem (åtminstone enligt utvecklarna) en bestämt mindre brant inlärningskurva, som gör det möjligt för alla att snabbt vänja sig vid dess funktion. Dessutom, tack vare den integrerade Bluetooth, kommer smarttelefonapplikationer snart att släppas för att styra enheten.

Även om insamlingsresultatet redan har uppnåtts, finns det fortfarande 19 dagar kvar att finansiera nya Solowheel Iota och säkra en kopia. DE priser börja på $ 445, och transporter planeras till september 2017.

Källa: Kickstarter