Upptäckt av ett fel i Bluetooth-protokollet som också riskerar kontrollen över dina sexleksaker (video)

Upptäckt av ett fel i Bluetooth-protokollet som också riskerar kontrollen över dina sexleksaker (video)

Ett av de senaste Bluetooth-anslutningsprotokollen mellan enheter är (BLE), som erbjuder stabilitet och en minskad energiförbrukning för enheter som stöder det. Bara detta protokoll skulle vara hotad från en brist, vilket kan innebära en integritetsrisk av användarna.

En forskare från företaget berättade om detta hot, som ringde, som förklarade att, på grund av det, kunde externa enheter “” i Bluetooth-anslutningen mellan två enheter för stjäla data personlig utbytt mellan dem eller de lagrade i dem. En relaterad till Btlejack-hotet har redan publicerats på GitHub-plattformen.

LÄS OCH: Fortnite på Samsung Galaxy-enheter

Implementera brott mot enheter som är anslutna via Bluetooth via Btlejack det skulle inte vara så enkelt: Konfigurationsproceduren för programvara är komplicerad och du borde vara där mindre än 20 meter från enheter som du vill kränka sekretessen till. De video som visas nedan visar att det är inte omöjligt: du kan se hur en enhet använder den beskrivna felet tar kontroll över sexleksaken ansluten via Bluetooth till en smartphone.

Detta hot kommer med all sannolikhet att bort med framtida uppdateringar i Bluetooth Low Energy-protokollet. Vi kommer tillbaka för att uppdatera dig om ytterligare information om affären dyker upp.

BLUETOOTH SEXTOYS HACKING pic.twitter.com/DGDIGXvS5C

– Tallo’s @ DEFCON (@ Atma505) 11 augusti 2018

Via: FrAndroid