Vad är ‘Ralink Linux Client’ som visas i Windows-nätverk?

Vad är 'Ralink Linux Client' som visas i Windows-nätverk?

På vår Facebook-sida har många Windows-användare rapporterat att de ser en okänd post listad i den här datorn. Den nya posten är känd som ‘Ralink Linux Client’ listas bland datorer som en del av ett nätverk. Eftersom det är en okänd post tror användarna att deras dator nås av någon annan.

Det är möjligt att ditt system kan hackas, men det är en sällsynt chans. Oavsett orsaken måste vi se till att systemet inte äventyras av någon anledning. I de flesta fall är ‘Ralink Linux Client’ bara en annan enhet som är ansluten till samma nätverk.

Vad är Ralink Linux Client?

Ralink är en av de ledande tillverkarna av interna chipset för routrar. För de som inte vet har Ralink just nu den största andelen på marknaden och tillverkar interna chipsets för tv, routrar, hemskyddssystem etc.

Vissa företag som D-Link, HP, Belking, Asus Netgear, Gigabyte, etc. använder Ralink Linux Client som en intern chipset för sina routrar. Så i de flesta fall är Ralink Linux Client bara en del av ditt nätverk.

Varför visas Ralink Linux-klient i nätverksenheterna?

Nu undrar ni alla om Ralink Linux Client visas på nätverksenheterna eftersom det är en del av ditt nätverk, varför kommer inga andra slumpmässiga enheter att dyka upp? Tja, anledningen bakom detta är att Ralink-chipset använder samma IP-adress som routern. Eftersom det använder samma IP-adress som routern, förväxlar systemet mellan de två och visar Ralink Linux Client som en del av ett nätverk.

Hackare och cyberbrottslingar från hela världen är medvetna om detta, och de kan använda detsamma – Ralink Linux Client för att hacka in i ditt system. I så fall måste användare stänga av enheterna som är anslutna till routern en efter en och kontrollera om någon enhet har Ralink Linux Client Chipset.

Om det inte finns någon enhet med Ralink Linux Client-chipset är det en tydlig indikation på att någon kanske försöker hacka in i systemet. Så om du tror att någon försöker tränga in i ditt nätverk måste du följa några av de enkla metoderna nedan.

1. Ändra WiFi-nätverkets namn och lösenord

Tja, om ingen av enheterna som är anslutna till routernätverket har Ralink Linux-klientchipset, så finns det högre sannolikheter för att hackare försöker komma in i ditt system med Ralink Linux Client-namnet för att undvika upptäckt. I en sådan situation måste du ändra WiFi-namn och lösenord. När du ändrar routerns SSID och lösenord kommer alla enheter som är anslutna till din router att kopplas bort.

Steg 1. Först och främst, tryck på Windows-tangenten + R på din dator för att öppna RUN-dialogrutan.

Öppna RUN-dialogrutan

Steg 2. I dialogrutan RUN anger du ‘CMD’ och trycker på enter.

Skriv 'CMD' och tryck på EnterSkriv ‘CMD’ och tryck på Enter

Steg 3. På CMD anger du ‘ipconfig’ och trycker på enter.

Ange 'ipconfig' på CMDAnge ‘ipconfig’ på CMD

Nu kommer du att kunna se hela nätverksinformationen. Anteckna adressen “Standardgateway”. Den här standardgatewayen är din routers standardinloggningssida. Öppna bara adressen i ett nytt fönster och logga in med användarnamnet och lösenordet. Du kan hitta användarnamnet och lösenordet i routerns manual, eller så kan du också söka efter det på google.

När du är inloggad kommer du att kunna se routerns grafiska användargränssnitt. Navigera till fliken Trådlöst och ändra SSID och lösenord. När du är klar sparar du inställningarna och startar om din router. Det är det, du är klar! Så här kan du ändra SSID och lösenord. Nu ser du inte längre ‘Ralink Linux Client’ ansluten till nätverket.

2. Inaktivera Windows Connect Now-tjänster

Om du har att göra med skadliga hot, skulle ändring av SSID och lösenord troligen göra att Ralink Linux-klienten försvinner från din dator. Men om det inte har det, finns det inget att oroa sig för. Den Ralink Linux-klient som du ser är troligen en av dina egna enheter. Ändå, om du vill ta bort Ralink Linux-klienten från din dator, följ sedan några av de enkla stegen nedan.

Steg 1. Tryck först på Windows-tangenten + R för att öppna dialogrutan Kör. I dialogrutan KÖR skriver du in ‘services.msc’ och trycker på Enter.

Öppna RUN-dialogrutan och skriv in 'services.msc' och tryck på enterÖppna RUN-dialogrutan och skriv in ‘services.msc’ och tryck på enter

Steg 2. Nu på listan över tjänster, bläddra ner och hitta tjänsterna “Windows Connect Now”.

Steg 3. Högerklicka på den och välj ‘Egenskaper’. Nu på starttypen väljer du ‘Inaktiverad’

Välj 'Inaktiverad' från högerklickmenynVälj ‘Inaktiverad’ från högerklickmenyn

Det är det, du är klar! Så här kan du ta bort ‘Ralink Linux Client’ från Windows 10-datorn.

Så det här är de två bästa metoderna för att ta bort ‘Ralink Linux Client’ från Windows 10. Jag hoppas att den här artikeln hjälpte dig! Dela det med dina vänner också. Om du känner till någon annan metod för att åtgärda felet, berätta för oss i kommentarfältet nedan.