Vad jag använder: Irland 2015

What I Use: Ireland 2015

Jag är på väg till Irland i ungefär tio dagar från och med måndag kväll. Jag tar många bilder och jobbar när jag reser runt i landet. Här är vad jag ska ta med.

Den här är en personlig resa: min fru och jag firade precis vårt 25-årsjubileum och hennes föräldrar firar också sitt 50-årsjubileum, så vi tyckte att det skulle vara trevligt att ta en resa tillsammans. Eftersom vi alla är irländska härstammar, och de har aldrig varit, vad fan. Tidpunkten är lite tuff, eftersom vi gör vårt normala hembyte i slutet av juli – årets destination är Lyon, Frankrike – men vad ska du göra? Vi kan inte hjälpa till med tidpunkten.

Jag skriver om hembytet nästa månad, men vi gjorde mer traditionella reseplaner för denna resa. Min fru och jag har varit i Irland flera gånger och har rest över hela ön, inklusive till Nordirland, men vi ville ge hennes föräldrar en slags “Irland 101” -resa som fokuserade på höjdpunkterna i söder, och gav oss två längre perioder av stillestånd, både i Dublin (i öster) och Galway (i väster). Här är den grova vägen vi kommer att följa. Vi börjar i Shannon, söderut och sedan österut till Dublin och sedan till Galway.

irland

Boende. Min fru arbetade med sin mamma för att hitta en kombination av hotell / bed and breakfast och Airbnb-platser, varav den senare låter hennes föräldrar kort uppleva den lokala levnadsupplevelsen vi får på hembyten. Vi har undersökt Airbnb ett tag nu, men det här är vår första gången vi faktiskt använder det, och jag är nyfiken på att se hur det går.

Bil. Vi hyrde en Ford-skiftvagn med standardskift, och även om jag inte har så mycket att säga om fordonet ännu, borde du veta detta om du reser till Irland: den normala bilförsäkring du får med kreditkort gör inte t gäller i Irland, så du måste också köpa en försäkring. Och köp sedan ytterligare försäkring för att täcka den avdragsgilla $ 1200 till 1600 som normalt gäller. Det räcker med att säga att kostnaden för hela denna försäkring kommer att fördubbla eller tredubbla priset på hyran. Men du behöver det eftersom Irland är fullt av små, vridande vägar. Och du kör på andra sidan vägen, vilket kan vara harvande. (Märkligt nog var det totala hyrespriset fortfarande rimligt och uppgick till cirka $ 50 per dag.)

Bagage. Som med mina tidigare resor i år kommer jag att resa lätt, delvis med hjälp av förmågan att tvätta under de två längre vistelserna. Och som tidigare nämnts använder jag och rekommenderar Rick Steves handväskor och bagage, mer specifikt Veloce Shoulder Bag och Rolling Carry-On, den senare är helt enkelt underbar.

väska

Dator. Jag jobbar på resan. Så jag ska äntligen resa med Lenovo ThinkPad T450s som jag skrev om för några månader sedan och har konfigurerat den för att starta mellan Windows 10 och Windows 8.1. Jag tar också en iPad mini för läsning och en filmuthyrning på planet.

ThinkPad

Telefoner. Jag kommer att ta med flera smarta telefoner, delvis för teständamål: Lumia 1520 (som är min nuvarande dagliga drivrutin eftersom jag har uppdaterat 930 till Windows 10 Mobile), iPhone 6 Plus (som jag testar en tillägg OlloClip Active Lens som ger 2X optisk zoom och vidvinkellinser och Lumia 930.

ollo

Data. Förra sommaren hittade jag ett utmärkt och prisvärt data-SIM på Orange i Spanien, men den här gången ska jag bara följa AT & Ts nyligen renoverade Passport-internationella planer. Jag valde Passport Plus-alternativet på mellannivå, som ger obegränsad meddelandehantering, 300 MB data och telefonsamtal för 50 cent per minut. Jag lade till den på min iPhone eftersom AT&T gör en Passport-app för iPhone (men inte Windows Phone) som också automatiskt kommer att ansluta telefonen till gratis Wi-Fi-hotspots över hela Irland, och jag blev förvånad över hur bra täckningen verkar. (Vi får se hur det fungerar i verkligheten.) Vi valde naturligtvis platser att bo med Wi-Fi.

hotspots

Schema. Som nämnts kommer jag att arbeta under resan, men kommer inte att följa ett normalt schema. Jag gillar dock att skriva lite varje dag, så jag kan tänka mig att jag kommer att publicera ganska regelbundet när jag kan. Men jag kommer att försöka åtminstone lägga upp några bilder här och / eller i Office Sway, som jag gjorde med min senaste bilresa över USA. Jag ska också checka in öl med Untappd; Jag förstår att det sker en seriös hantverks ölrörelse i Irland, och det var verkligen inte fallet förra gången jag var där. Jag ser verkligen fram emot det.

Märkt med vad jag använder