Vem uppfann USB Type-C? John Gruber säger Apple

USB Type-C-patentet kan komma från Apple

Den nya USB Type-C, i grund och botten med presentationen av nya MacBook 12, verkar vara framtiden för kabelanslutning och det är troligt att de under de närmaste åren kommer att ersätta den välbekanta rektangulära kontakten, inte bara på enheter Äpple.

LÄS OCH: Android A till Z: vad är USB Type-C (USB 3.1)

Men vem skulle utforma denna nya typ av trådbunden anslutning? John Gruber, berömd bloggare och gränssnittsdesigner, skulle i sin senaste podcast ha påpekat att bakom detta format skulle det exakt finnas äpplena:

“Jag hörde, jag kan inte säga av vem men låt oss säga” informerade fåglar “, att USB-C är en”Apples uppfinning. Deras interna politik kommer aldrig att läcka detta uttalande offentligt, men det gjorde de. Det är en Apple-uppfinning och de vill att den ska bli en standard. “

Det är svårt att säga om Apple verkligen uppfann denna typ av kontakt, medan deras diffusions öde verkar mer säkert. Faktum är att MacBooks inte är de enda som antar USB Type-C; även Google med den nya Chromebook Pixel har redan börjat visa ett konkret intresse för denna mer kompakta standard och utför.

Via: Macrumors.com