Verizon testar Verizon Gaming molntjänst

Verizon testar Verizon Gaming molntjänst

De har inte gjort något större tillkännagivande om det ännu, men det verkar som om Verizon har gått igång och mjukt lanserats eller för närvarande betatestar en ny sak som heter Verizon Gaming. Det är en del av en växande trend med spelströmningstjänster som många tekniska varumärken som Microsoft, Google och Amazon håller på med. Det testas för närvarande av spelare att de tyst har rekryterat, även om tjänsten fortfarande verkar vara i ett tidigt skede och kan vara lite buggy och laggy.

Om du är en av de lyckliga spelarna som Verizon rekryterade för att testa tjänsten kommer du att kunna prova de 135 spelen i deras bibliotek. Du får en gratis Nvidia Shield, Xbox One-controller och en inloggning och om du slutför programmet får du ett Amazon-presentkort på $ 150. Appen är faktiskt förinstallerad på Shield-enheten och senare kommer de att distribuera den via Google Play Store men bara privat för de valda testarna.

Några av de titlar som vi ser på skärmdumpar inkluderar enormt populära spel som Fortnite, Battlefield V, Destiny 2, FIFA 19. Du har till och med titlar som God of War som är en exklusiv Playstation 4 och Red Dead Redemption 2 som inte har en PC-port ännu. Det verkar dock som om några av de spel som visas där bara är platshållare och Verizon fokuserar först på att få grunderna rätt och att det har en bra prestation snarare än titelval.

Men om du är en del av testet, varnas att det är väldigt, väldigt grundläggande för tillfället. Bortsett från de förväntade buggarna och fördröjningarna finns det inget spara alternativ för nu, så varje gång du startar ett spel måste du börja från början. Uppenbarligen är detta något som kommer att förändras eller annars besegrar syftet med en molntjänst.

Den här Verizons första razzia på detta territorium, men de är i gott sällskap. Microsoft arbetar för närvarande på Project xCloud, Google testar också Project Stream, och Amazon har enligt uppgift också utvecklat något liknande. För Verizon, om de lyssnar på feedback och samlar sig, kan detta också visas för deras kommande 5G-bredbandsteknik, som spelare kommer att välkomna.

VIA: The Verge