Vevo skriver om sina appar från grunden för att gå bortom YouTube (foto)

Vevo skriver om sina appar från grunden för att gå bortom YouTube (foto)

Vevo har skapat ett riktigt imperium på Youtube där hans musikvideo de har en enorm bit av utsikten. Genom att utnyttja denna framgång skulle tjänsten sträva efter större oberoende och placera YouTube vid sidan av ett eget ekosystem.

Detta visas tydligt genom lanseringen av nya appar för Android och tvOSeller det nya Apple TV, båda omskrivna från grunden för att ge en bättre upplevelse.

LÄS OCH: Online det första YouTube Red-innehållet som finns tillgängligt (till ett högt pris) också i Italien

Mark Hall, produktchef för Vevo, förklarade att detta bara kommer att vara början på en ny, mer aggressiv strategi för den framtida utvecklingen av Vevo.

“Vevo har en stark närvaro på YouTube och Google, vilket kommer att fortsätta, men jag tror att det också finns en möjlighet att föra vår tjänst till marknaden”

Sju år efter lanseringen 2009, efter en tillväxt som idag har 16 miljarder visningar från 300 miljoner användare, Vevo han blir medveten om sin potential och säger att han är redo att utnyttja dem.

Det första steget är därför de nya app för Android- och tvOS-smartphones, som redan kan laddas ner från sina respektive butiker, som lovar att göra det ännu enklare att följa dina favoritartister genom spellistor, urval och favoriter.

Via: Venture Beat