”Vi kommer att ansluta den mänskliga hjärnan till artificiell intelligens”: Elon Musk avslöjar Neuralink

”Vi kommer att ansluta den mänskliga hjärnan till artificiell intelligens”: Elon Musk avslöjar Neuralink

Tekniken har för närvarande endast testats på möss och det finns inga säkerheter för att den kommer att fungera med människor, men Musk var tydlig: målet är att uppnå symbios med artificiell intelligens.

Efter nästan två års tystnad har Elon Musk äntligen vänt strålkastaren Neuralink, företaget grundat av den berömda amerikanska entreprenören som syftar till att utvecklas neurala gränssnitt för att ansluta hjärnan till maskinerna. Under konferensen som hölls igår, 16 juli, avslöjade Musk prestationerna med experiment på möss, meddelade vad företagets framtida steg kommer att bli och tillkännagav att vara letar efter kvalificerad personal.

Det första du behöver veta om Neuralink är att alla experiment har hittills varit utförs med djur, främst möss, och att det inte finns någon garanti för att samma system också fungerar med människor. Men i slutet av presskonferensen missade Musk en viktig milstolpe, som hans medarbetare inte visste att han skulle dela med pressen :.

Enligt rapporter kan experiment med människor börja i mitten av 2020: de första testerna kommer att genomföras med förlamade människor, i syfte att låta dem styra smartphones och datorer. På tal om det är gränssnittet för iPhone-appen värt att titta på det. Som du kan läsa från skärmdumparna nedan, för att träna hur du flyttar markören måste du.

Men hur kommer allt detta att hända? För att ansluta hjärnan till maskinerna använder Neuralink mycket tunna flexibla trådar, tunnare än ett hår (bilden nedan till vänster). Systemet kan enligt uppgift inkludera.

Dessa ledningar kommer att placeras nära neuronerna för att ta emot och överföra information som samlas in av neuronala signaltoppar: dessa data kommer att överföras till sensorer, placerade på skalens yta, under huden, som sedan skickar informationen till en avtagbar placerad strax bakom örat. För närvarande är detta sista steg gjort med trådbundna anslutningar, men Musk hävdar att sådan data kommer att överföras trådlöst i framtiden. Pod skickar sedan ingångarna till din smartphone eller dator.

Vänster: anslutningskablarna och sensorn som ska placeras på skallen. Mitt och höger: en representation av hur länkarna kommer att se ut.

För att placera sensorerna i fråga har Neuralink utvecklat en speciell maskin som borra ett 8 mm hål på skallen; men i framtiden hoppas Musk att operationen kan utföras med en laser för att undvika perforering.

För närvarande kan roboten i fråga, som kommer att fungera under överinseende av en neurokirurg, sätta in sex ledningar (192 elektroder) per minut undvika blodkärl. Det bör noteras att Neuralink för närvarande ännu inte har FDA-tillstånd att operera mänskliga patienter.

Neuralinks robot som placerar elektroder i hjärnan

Om experimenten med förlamade patienter går bra är Musks yttersta mål att ansluta hjärnan till en maskin för att förbättra den mänskliga potentialen. Uppenbarligen kommer det att finnas många problem att ta itu med, praktiska och etiska.

Men Musk höll inte tillbaka: enligt honom är målet att nå symbios med artificiell intelligens. För att ta reda på mer kan du se Neuralinks fullständiga föreläsning nedan.

Via: TheVerge, Engadget