Vilken Alexa ska jag köpa? En köpguide bland de olika Amazon Echo (video)

Med ankomsten av Amazon Echo Input har Amazon Echo-produktlinjen, eller Amazons hemröstassistenter, blivit ännu mer kompletta och vi har beslutat att ta tillfället i akt att skapa en köpguide bland produkter utrustade med Alexa på inre.

Video

Amazon Echo-ingång

Nyheten i 2019 är den nya Amazon Echo-ingång, det är den “bas” från vilken vi börjar när vi pratar om att vilja inkludera Alexa i ditt hem. Det är en liten rund skiva som ser ut som en slät sten att studsa på vattnet. Det är den enda utrustad med en microUSB-port för laddning (de andra har alla en egen kontakt) och på den övre delen hittar vi 4 mikrofoner för igenkänning och ingen volymknapp.

Detta beror på att Amazon Echo Input inte har en högtalare och för att kunna användas måste den därför nödvändigtvis anslutas via ljuduttaget (medföljer) eller Bluetooth, till en högtalare av något slag. Att köpa den här produkten för att ansluta den till en billig Bluetooth-högtalare kan dock inte vara mycket meningsfullt. Det är mycket mer så om du har ett seriöst och dyrt ljudsystem och du vill göra det smart.

Amazon Echo Dot

Om du vill börja från grunden och vill installera ett Amazon Echo i ditt hem utan några anspråk av något slag, denna Amazon Echo Dot det är definitivt den bästa lösningen. Den är liten, kompakt och framför allt billig. Det kostar lite mer än Echo-ingången utan högtalare men är mycket mer flexibel. Även detta kan fortfarande anslutas via kabel eller Bluetooth till annat ljud. Han har också fyra mikrofoner och gör allt som andra Alexa-enheter gör också. Det diskonteras ofta på Amazon och detta gör det definitivt till produkten i det här urvalet.

Amazon Echo

Den första (åtminstone historiskt) Eko och detta. Den är placerad halvvägs mellan Dot och Plus, vilket garanterar bättre ljudkvalitet utan att dock kosta mer än 100 € (ofta budgetgränsen för många användare). Den verkliga skillnaden från den billigare modellen är faktiskt i ljudkvaliteten. Den är också utrustad med 7 mikrofoner, men detekteringen är inte så annorlunda.

Amazon Echo Plus

Och sedan finns det Echo Plus. Det är lägre och lättare än Echo men har ännu högre ljudkvalitet – något som är riktigt svårt att hitta i denna prisklass och storlek. Enligt vår åsikt är detta valet att göra om du vill ha bättre ljudkvalitet än Dot och därför är villiga att spendera lite mer.

Dessutom integrerar Echo Plus en Zigbee inuti för direkt anslutning av glödlampor och smarta uttag. Jämfört med tillverkarna är det dock viktigt att veta att de garanterar ett lite mindre antal funktioner, till exempel antalet färger som lamporna kan ta på sig. Dessutom fungerar 3,5 mm ljuduttagskontakten också i ingång och det finns en skruvanslutning under basen, om du vill placera högtalaren i olika positioner, till exempel på ett fäste fäst på väggen eller taket.

Amazon Echo Spot

Echo Spot det är en annan produkt än allt urval du hittar här. Anledningen är enkel: den har en cirkulär skärm. Alexa kan utföra exakt samma kommandon som du hittar på andra enheter, men dessutom kan det också visa “synliga” resultat, liksom visa lite multimediainnehåll (t.ex. Prime Video). Den verkliga funktionen som vi tror verkligen gör skillnad är möjligheten att ringa videosamtal med andra Echo Spot-användare, vilket gör det enkelt en funktion som för många icke-tekniskt kunniga människor istället var komplicerad. Ljudkvaliteten är inget speciellt och det här är inte enheten om du planerar att lyssna på mycket musik.

Sonos One

Vi har också lagt till Sonos One i den här listan, eftersom det är den enhet som vi visade dig i inledningsvideon, men samma överväganden gäller också för produkter som Bose-högtalare nyligen granskat. Det här är produkter från tredjepartsföretag som integrerar Alexa inom och som under månaderna (och genom åren) säkert kommer att bli mer och mer. Vanligtvis erbjuder de verkligen mer än konkurrenterna ljudkvalitet och kraft. Priset stiger dock.