Vill du ladda din smartphone med din kroppsvärme?

Vill du ladda din smartphone med din kroppsvärme?

Du vill inte längre behöva röra med batteriet på dina mobila enheter och bara ladda dem med kroppsvärme? Snart tack vare de koreanska universitetsforskarna KAIST, Det kan vara möjligt.

LÄS OCH: Land Rover studerar augmented reality-bilen

Forskargruppen utvecklade en termoelektrisk generatoreller infogas i en glasigt tyg, som löser problemen med styvhet och autonomi hos de tidigare modellerna, och gör det möjligt att sätta in det i ett vanligt armband.

Generatorn består av en mycket flexibel glasfiber på vilken en slags termoelektrisk del appliceras. Denna teknik undviker att man behöver använda mindre flexibla material som keramik och aluminium, samtidigt som man bibehåller en bra energiproduktionskoefficient.

På tal om kraft kan en 10 x 10 cm generator producera cirka 40 milliwatt effekt med en temperatur på 31 ° Celsius.

Den mest intressanta aspekten är att denna typ av generatorer kan vara användbar inte bara för att använda kroppsvärme utan också för alla de områden där det finns en stor spridning av oanvänd värmea, generera ytterligare ren energi. I en bil kan man till exempel ladda batteriet med detta system, för att inte tala om fabriker där värme är en del av tillverkningsprocessen.

För att ta reda på mer, här är publiceringen av projektet, som kommer att vara gratis fram till den 15 maj.