Vill du sova bättre? Ett speciellt bärbart huvudband kommer för att träna hjärnan! (video)

 Vill du sova bättre?  Ett speciellt bärbart huvudband kommer för att träna hjärnan!  (video)

Till CES, som på alla mässor som är dedikerade till teknikens värld, å andra sidan finns det alla färger. URGONight är ett utmärkt exempel. Det är ett mycket speciellt band utrustat med elektroder vars syfte är att träna din hjärna. Ja, du har rätt.

Genom elektroderna placerade i nyckelpunkterna i det bärbara bältet, URGONight Ja synkronisera med din smartphone väsentligen inser a elektroencefalogram. I ett nötskal mäter den den elektriska hjärnaktiviteten genom att reproducera den på smartphone-skärmen i form av vågor.

LÄS OCH: Den tekniska produkten som förändrade mitt liv

Uppenbarligen gör den genomsnittliga användaren väldigt lite med en EEG. Appen och själva enheten har ett annat syfte. Syftet med URGONight är att träna din hjärna för att förbättra din sömn. Användaren bär enheten tre gånger i veckan i cirka 20 minuter till session. Med hjälp av elektroderna mäter URGONight din hjärnaktivitet och erbjuder dig en serie övningar i appen tillägnad Android och iOS. Grundaren av företaget, Guirec Le Lous, säger att dedikerade kliniska studier har visat att en terapi baserad på neurologisk feedback kan hjälpa människor att förbättra kvaliteten på sina drömmar. Hjärnan är i huvudsak tränbar som resten av kroppen. Även den teknik och metod som används av URGONight den har använts i flera år i olika specialiserade centra just för att studera sömn.

På den officiella webbplatsen lovar företaget, efter adekvat utbildning, att somna 40% snabbare än vanligt och att minska nattliga uppvaknande med 53%.

För närvarande förblir dock allt “”. Enheten har ännu inte marknadsförts och enligt Tech Crunch ska den komma fram till kostar cirka 500 dollar. Det är sant att om han lyckas göra vad han lovade är 500 dollar till och med en liten summa för att förbättra sömnen. Den bör komma ut på marknaden under andra kvartalet 2020. Även på den officiella webbplatsen kan du prenumerera för att få uppdateringar om den.