Virgin Oceanic-projektet har blockerats

Virgin Oceanic-projektet har blockerats

Om du gillade idén om Jungfru Oceanic när vi utforskar havets djup på jakt efter nya djurarter och vem vet vilka hemska hemligheter, är vi ledsna att berätta att Bransons företag för närvarande har dragit tillbaka alla framtida planer.

LÄS OCH: Det (ekonomiska) kriget för erövringen av rymden

Företaget har faktiskt bekräftat att det för tillfället inte kommer att utföra de fem planerade dyk med ubåten ubåt DeepFlight Challenger.

Anledningarna till stoppet är oklara, men Branson antydde redan en möjlig blockad i augusti och argumenterade för att företaget behövde bredda sitt räckvidd och fokusera på mer tillgängliga projekt.

Det största problemet är förmodligen relaterat till säkerhet. DeepFlight, företaget som gör personliga ubåtar slutade stödja projektet när Virgin meddelade att det skulle göra fem dyk, som Utmanare den testades för att endast klara en.

Företaget ville antagligen inte vara inblandad i en expedition som riskerade att gå så dåligt, och eftersom glaspanelen riskerade att bryta cirka 11 km djupt, skulle varje utforskning av Mariana Trench kunna få hemska resultat.

Den tragiska olyckan med SpaceShip Two, trots allt är de döda dålig publicitet när du har fantastiska projekt.