Virtual reality för alla med ANTVR-kit

Virtual reality för alla med ANTVR-kit

Oculus Rift är Projekt Morpheus de är projekt som har potential att revolutionera videospelvärlden, men de har en brist, båda är knutna till en plattform och ett begränsat antal spel.

För att lösa problemet, ANTVR-teknik skapat ett öppen källkod, plattforms virtual reality-system kallat ANTVR-kit.

Systemet genomgår för närvarande en insamlingsfas den Kickstarter, och på kort tid har det samlat in nästan hälften av de förväntade 200 000 $. Det slutliga priset bör vara runt $ 300.

ANTVR-kit är kompatibel med titlar avsedda för Oculus Rift och för de flesta datorer och konsoler, tack vare det faktum att den kan ansluta till vilken enhet som helst med HDMI-portar, för dem utan finns det också en adapter.

Headsetets upplösning är 1920X1080 med asfäriska linser, vilket skulle orsaka mindre förvrängning än Oculus Rift, och du kan bära den med glasögon. Om så önskas är det också kompatibelt med mobilspel.

En annan intressant punkt är den modulära styrenheten, som kan vikas och förvandlas till en pistol, ett svärd, en ratt eller en enkel pad.

Just nu ANTVR-teknik arbetar med prototypen och de första testpaketen som kommer att skickas till Kickstartere-supportarna, varefter företaget samlar in feedback och gör nödvändiga ändringar för lanseringen i september.