Virtuell verklighet anländer till Google Chrome tack vare WebVR-teknik

Virtuell verklighet anländer till Google Chrome tack vare WebVR-teknik

Google verkar inte ha någon avsikt att låta virtual reality-tåget passera, och lanseringen av Daydream View-headsetet var förmodligen bara första steget i Mountain View-huset: nu är det dags att spela de tunga korten och vilket kort kan det vara. Bättre då Google Chrome att lägga på bordet?

Den senaste versionen av Chrome har verkligen introducerat tekniskt stöd WebVR, vilket gör att du kan integrera virtuell verklighet på webbplatser, vilket eliminerar behovet av utvecklare att bygga egna appar för var och en av de olika befintliga systemen.

LÄS OCH: Google tar dig en promenad bland monumenten i Petra med kartong

Detta första försök till “universalisering” av virtuell verklighet är resultatet av gemensamma ansträngningar mellan Google, Mozilla, Oculus och många andra samarbetspartners: emellertid är verken fortfarande helt igång, så mycket att Firefox implementerar WebVR endast på kvällen (integrationen i den stabila versionen av webbläsaren är planerad till sommaren) och enheter som HTC Vive är Samsung Gear VR de är fortfarande helt avskurna.

Om du har turen att äga en Google Daydream View kan du dock redan testa virtuell verklighet via webben med en serie webbplatser föreslagna direkt av Google: bland dem hittar du till exempel Bear 71, perfekt för naturälskare; databasen Matterport, som tar dig in i berömda byggnader från hela världen; Inom en samling spännande virtual reality-filmer; WebVR Lab och Sketchfab, båda fyllda med kurerade reproduktioner av fantasivärldar.

Via: C | Nettokälla: Google