Virtuell verklighet för att förbereda läkare för extrema situationer

Virtuell verklighet för att förbereda läkare för extrema situationer

2011 utvecklade det amerikanska företaget Intelligent Decisions ett utbildningssystem virtuell för den amerikanska militären. Simuleringen innebar användning av en skärm monterad på hjälmvisaren, ansluten till en bärbar dator som bärs inuti soldatens ryggsäck. Med en liknande inställning till en TV-spel militären placerades i en virtuell krigsmiljö.

LÄS OCH: Den nya militära hjälmen tillverkad i USA

Nu är målet att föra in den här tekniken läkare för att förbereda personalen för nödsituationer eller till och med för att hjälpa till med vården av posttraumatisk stressstörning (PTSD). Detta system, kallas “Medicinsk simulering”, kommer att kunna återskapa extrema situationer som de som inträffar efter en attack eller en orkan.

Träningarna kommer att utformas för att genomföras i tomma rum som, när headsetet är slitet, förvandlas till en virtuell miljö där riktiga människor representeras av avatar. För att göra simuleringen ännu mer realistisk kan atmosfäriska förhållanden, såsom regn och vind, återges i rummet för total sensorisk delaktighet. För att slutföra scenariot kommer det att vara möjligt att introducera skyltdockor och skådespelare som simulerar människor sår.

Tack vare användningen av biosensorer systemet kommer att kunna övervaka parametrar som blodtryck, hjärtfrekvens och blickriktning. Dessa uppgifter kan användas för att övervaka personalens framsteg underTräning och hjälpa till att förstå hur man snabbt kan fokusera på de allvarligaste fallen.

När det gäller behandlingen av PTSD är det redan känt hur man utsätter patienten med en berättande inställning till den händelse som orsakade patologi hjälper mycket till att lindra symtom. Återskapa praktiskt taget och klokt de situationer som ledde till patient till sjukdom kan vara till stor hjälp för att underlätta läkning.

Eric Rohde, chefen för “Medicinsk simulering”, förklarar att projektet för närvarande inte är klart för användning men tror att det kommer att kunna vara det om två år, om det får tillräcklig finansiering, vilket gör det möjligt att ha ett kraftfullt sätt att överkomliga priseråtminstone för institutioner och kliniker.

Gata