VLC landar på Apple TV med bekanta och andra exklusiva funktioner

VLC landar på Apple TV med bekanta och andra exklusiva funktioner

Idag visar sig vara en dag med intressanta nyheter för dem som har enApple TV fjärde generationen. Efter att ha rapporterat lanseringen av den nya versionen av tvOS, kommer nu den officiella lanseringen av VLC för Apple TV.

Redan närvarande på Apple Smart TV App Store, VLC, efter en beta som spelades i november, kommer i princip iOS-appupplevelsen till ditt stora skärm med de flesta av de funktioner som är kända för länge användare av den enormt populära videospelare.

Bland dessa hittar du stöd för kapitel, undertexter, videor med flera ljudspår och uppspelningshastighet, den senare funktionen är också opublicerad på Apple TV. När det gäller filkompatibilitet förklarade Felix-utvecklaren Paul Kühne:

“På Apple TV kan användaren bara spela upp innehåll som spelats in med en mobil enhet eller köpt på iTunes, så H264 / AAC och HTTP Live Streams (HLS)”

VLC för Apple TV utökar funktionerna i den lilla rutan så att du kan spela praktiskt taget alla typer av filer (inte bara video), även från ditt lokala nätverk tack vare stöd för SMB-, DLNA / UPnP-, FTP- och PLEX-protokoll.

LÄS OCH: VLC anländer till Chrome OS med en nästan komplett port från Android

En annan intressant funktion är Fjärruppspelning vilket gör att du kan casta annons Apple TV från en webbläsare och utnyttjar också cachen via ett enkelt webbgränssnitt och mekanism.

Om du redan har använt VLC på andra enheter kommer du redan att ladda ner den till din Apple TV, även om det är första gången du hört det, vet du att detta program med öppen källkod är fri det kommer förmodligen att vara den enda multimediaspelare du behöver på din Apple TV.

Källa: Venture Beat