Vodafone landar på Amazon Echo: snart kommer du att kunna säga “Alexa, fråga TOBi hur många Giga jag har kvar”

Vodafone landar på Amazon Echo: snart kommer du att kunna säga

Just igår rapporterade vi nyheterna om Amazon Echos ankomst till Italien, lo smart högtalare av e-handelsjätten utrustad med Alexa smart assistent. Den tekniska gadgeten finns redan att köpa och de första paketen kommer att levereras i slutet av månaden, så vilket bättre tillfälle att meddela samarbete med Vodafone.

Faktum är att från och med lanseringen kommer kunder från den röda operatören som har en Amazon Echo-enhet att kunna dialog med TOBi, den virtuella assistenten för Vodafone, ber om information i realtid om mätare, återstående kredit, Happy poängsaldo och mycket mer. För att få tillgång till allt detta, ladda ner helt enkelt TOBi-skickligheten från Alexa Skill Store. På detta sätt kommer dess funktioner att integreras och det kommer att vara möjligt att interagera med röstkommandon.

LÄS OCH: Fin kommer för Samsung och Apple

TOBi kan erbjuda hjälp för de enklaste och mest omedelbara förfrågningarna och finns på alla Vodafone digitala kanaler (app, webbplats, sociala medier), sätta kunder direkt i kontakt med en konsult som är specialiserad i fall av mer komplexa frågor. Av mer än en miljon månadsbesök har TOBi, som är baserat på ett system av neurala nätverk, i 80% av fallen oberoende hanterade kundförfrågningar.

Med ankomsten till en värld av smarta högtalare fortsätter Vodafone sin investeringsstrategi för innovation av digitala kanaler där över 95% av interaktionen med kunderna äger rum. Operatören meddelar äntligen att TOBi kommer att fortsätta öka antalet hanterade användningsfall för att erbjuda en ännu bättre konversationsupplevelse.