Waze-järnvägsövergångsvarningar rullar ut till fler länder

Waze-järnvägsövergångsvarningar rullar ut till fler länder

Om du använder Waze för att hjälpa dig hitta din väg, läggs det till en ny funktion i appen idag som du kan vara på utkik efter.

Waze lanserar varningar för järnvägsövergångar över hela världen. När du navigerar och närmar dig en järnvägsövergång kommer Waze att meddela dig om det.

Den Google-ägda Waze-appen började faktiskt lägga till varningar för järnvägsövergångar i länder som USA, Kanada och Belgien tidigare i år. Idag expanderar den till fler platser som Storbritannien, Italien, Israel, Brasilien och Mexiko.

“Järnvägsövergångsvarningar började rulla ut på Waze tidigare i år, men nu när fler människor återvänder till vägarna efter COVID-19-utbrottet lyfter vi fram denna funktion för att främja trafiksäkerheten”, förklarade en Waze-talesman.

Detta kan vara en praktisk funktion, för ibland kanske du inte märker när en järnvägsövergång med ett tåg på spåren kommer upp. Nu kommer Waze att varna dig om en kommande järnvägsövergång för att skydda dig. Dessutom kan du förbereda dig för eventuella stötar från spåren.

Om du inte vill ha järnvägsövergångsaviseringar kan du stänga av dem genom att öppna Waze-appen, trycka på Sök-knappen, trycka på Inställningar och sedan knacka på Kartvisning> Rapporter> Järnvägsövergång. Du bör då se en växling för “Varna mig när du kör” som du kan stänga av.