Windows 10 Insider Preview Build 14959 är nu tillgängligt för snabba ringtestare

Windows 10 Insider Preview Build 14959 is Now Available to Fast Ring Testers

Microsoft har meddelat tillgängligheten av Windows 10 Insider Preview build 14959 för PC och Mobile för testare på snabbringen. Denna version inkluderar Unified Update Platform on Mobile, plus förbättringar av skärmskalning i virtuella Hyper-V-maskiner.

“Förra veckan höll vi ett evenemang i New York för att dela vår strävan att ge en ny våg av kreativitet med Windows 10 Creators Update”, förklarar Microsofts Dona Sarkar. ”Windows Insiders som kör de senaste versionerna har redan testat Creators Update [but] de nya och spännande synliga funktionerna du såg visade på evenemanget kommer att börja rulla ut i byggnader under de kommande veckorna. ”

Under tiden innehåller den här nya versionen en viktig funktion för Windows 10 Mobile och Windows 10 för datorer.

Mobilanvändare får sin första titt på Unified Update Platform (UUP), som jag just skrev om separat. För användaren blir effekten liten, i den meningen att det inte förändrar hur Windows 10 Mobile fungerar. Men UUP är en stor sak.

För PC-användare hämtar build 14959 en ny zoomfunktion för Hyper-V virtuella maskiner så att de kan visas korrekt på datorer med hög-DPI-skärmar. Nu kan du åsidosätta standardskalningen och ställa in den på 100, 125, 150 eller 200 procent. Trevlig!

Utöver det plockar build 14959 upp olika korrigeringar och förbättringar på PC och mobil, även om ingenting verkligen sticker ut. Du kan kolla in Microsoft-inlägget för mer information. Kända problem är också minimala. På PC fortsätter antivirus från tredje part att vara ett problem – det är en enkel lösning – och IE kraschar regelbundet. Också en enkel fix.

Märkt med Windows 10 Mobile