Windows 10 Mobile går till Lumia-ikonen på Verizon

Windows 10 Mobile Heads to the Lumia Icon on Verizon

Som jag först rapporterade på Twitter har helvetet frusit över: Verizon levererar fraktversionen (icke-Insider) av Windows 10 Mobile till sitt tvååriga föräldralösa barn, Lumia Icon.

“Verizon Wireless är glada att kunna meddela en programuppdatering för din enhet,” meddelade den trådlösa operatören. “Denna programuppdatering har testats för att optimera enhetsprestanda, lösa kända problem och tillämpa de senaste säkerhetsuppdateringarna.”

Jag rekommenderar starkt att du installerar Windows 10 Mobile på Lumia-ikonen. Detta pågående mobila operativsystem är buggigare och mindre stabilt än Windows Phone 8.1 – även om Icon-användare inte är främlingar för oavsiktliga omstart, för att vara säker – och jag tycker att det ger en mindre sammanhängande och förfinad upplevelse.

Men om du helt enkelt måste göra det är det tillräckligt enkelt: Ladda bara ner och installera Windows 10 Upgrade Advisor-appen på Lumia. Sedan, förutsatt att du inte har några andra väntande uppdateringar – och att du inte kommer att göra det – är du bra att gå och du kan uppgradera.

Observera att uppgraderingen sker i två faser, först för att bygga 10586.107 och sedan till 10586.420.

Du kan ta reda på mer – inte att det finns mycket mer att säga – från Verizons supportwebbplats. Som Verizon konstaterar är du i princip ensam om du uppgraderar och kommer att behöva gå till Microsoft för support.

Och kom ihåg att Windows Device Recovery Tool är din vän om du någonsin vill gå tillbaka. Du kommer förmodligen att göra det.

Lycka till!

Märkt med Lumia, Lumia Icon, Windows 10 Mobile