Xbox Series X-spelare kommer att få optimerade spel automatiskt

Xbox Series X-spelare kommer att få optimerade spel automatiskt

Tack vare en funktion som heter Smart Delivery får Xbox Series X-spelare automatiskt den bästa versionen av varje spel som levereras till sin konsol.

”Smart Delivery är tillgängligt för alla utvecklare, och alla Xbox Game Studios-titlar som är optimerade för Xbox Series X, inklusive Halo Infinite, kommer att stödja Smart Delivery”, förklarar Microsofts Will Tuttle. “[This] betyder att om du köper Xbox One-versionen av en titel som stöds kommer vi att leverera den bästa versionen av den till din Xbox One, som vanligt. Om du bestämmer dig för att hoppa in i nästa generation med Xbox Series X kommer vi automatiskt att tillhandahålla Xbox Series X-versionen av spelet utan extra kostnad när det blir tillgängligt. Du behöver inte göra någonting när det gäller att välja en version att ladda ner. ”

Intressant är att Smart Delivery inte bara är för digitala inköp. Om du köper ett Xbox-spel på skiva kan du också få den mest optimerade versionen av spelet levererad till din Xbox Series X-konsol om utvecklaren eller utgivaren beslutar att implementera denna funktion.

Dessutom kommer Smart Delivery att aktiveras även för Xbox Game Pass-titlar, men återigen är det upp till utvecklarna att avgöra om de utnyttjar den här funktionen.

‘Som det var fallet med våra nuvarande bakåtkompatibla titlar, behöver du inte heller oroa dig för att förlora några framsteg’, fortsätter Tuttle. ”Tack vare vårt engagemang för kompatibilitet över generationer kan du vara säker på att när du köper ett spel på Xbox One idag, kommer ditt spelbibliotek, din utveckling[,] och hela spelarvet går framåt med dig om du hoppar in i nästa generation med Xbox Series X. ”

Följande spel kommer att optimeras för Xbox Series X, med många fler att komma:

Halo Infinite Cyberpunk 2077 Assassin’s Creed Valhalla Destiny 2 DiRT 5 Scarlet Nexus Chorus Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 Yakuza: Like a Dragon The Ascent Call of the Sea Gears 5 Second Extinction Metal: Hellslinger