Xiaomi förbereder telefoner i Gauguin-serien med 108MP-kamera

Xiaomi förbereder telefoner i Gauguin-serien med 108MP-kamera

Det lär sig upprepade gånger från trovärdiga källor att Xiaomi arbetar på 108MP kameratelefoner. Enligt den senaste rapporten har två nya enheter upptäckts i MIUI 12-koden, vilket återigen antyder det faktum att den kinesiska OEM: n har nya kameratelefoner på gång. De två modellerna som hittades är kodnamnet Gauguin och Gauguin Pro. Medan den förra är en 64MP kameratelefon, spekuleras den senare, Pro-versionen, med en 108MP huvudskytt.

Omnämnandet av två Xiaomi-telefoner inuti MIUI 12-koden upptäcktes av XDA Developers-medlemmar kacskrz och Deic. Den läckta informationen säger vidare att båda telefonerna kommer att ha en fyrkamerainstallation på baksidan och kommer att drivas av Qualcomm SoC – den exakta processorn nämns inte.

Enligt informationen är Gauguin-telefonerna markerade för lunch i Indien, Kina, och en global version nämns också. Läckaget verifieras ytterligare av den kinesiska tipster Digital Chat Station som bekräftar att dessa kommande Gauguin-telefoner kan ha skillnader i specifikationer beroende på region de lanseras i.

Dessutom föreslår rapporten att Gauguin-familjen av telefoner kommer att ha modellnummer som slutar på J17 och J17Pro. Tydligen kommer Gauguin-telefonen med 64MP-kamera att ha modellnummer som slutar med J17, vilket Gauguin Pro förväntade sig med 108MP Samsung ISOCELL Bright HMX-sensor kommer att ha modellnummer som slutar med J17Pro.

Xiaomi har redan introducerat några smartphones med den enorma 108MP-kameran i form av Mi Mix Alpha och Mi CC9 Pro. Information om den kommande Gauguin-familjen av smartphones är knapp. Vi förväntar oss dock att mer information ska avslöjas inom en snar framtid, men vi kommer att hålla dig uppdaterad när och när den gör det.