Xiaomi Mi 9-skärm kan nå 84Hz uppdateringsfrekvens

Xiaomi Mi 9 84Hz refresh rate display

Xiaomi är upptagen med att arbeta med flera nya smartphones. Nästa i raden är Xiaomi CC och Xiaomi CC9. Redmi Note och Mi Max-serien kommer att avbrytas men en ny serie, CC kommer också att lanseras. Den tidigare kinesiska OEM-tillverkaren har alltid varit produktiv när det gäller smartphones. Det introducerar stora innovationer inom mobilbranschen som andra bara har börjat titta på. Xiaomis flaggskepp från 2019, Mi 9, har gjort vågor på marknaden just nu och det kan vara mer attraktivt eftersom skärmen kan uppdateras till 84Hz. Det är inte 90Hz som Nubia Red Magic 3 men uppdateringsfrekvensen är tillräckligt bra.

Uppgraderingen kan göras via ett mod. Tack till en XDA-utvecklare för att komma med modet som gör att Mi 9 kan tävla med OnePlus 7 Pro. Den senare klarade sig bra på DisplayMate med 90Hz uppdateringsfrekvens och 1440p upplösning. Xiaomi Mi 9 kan nå nästan samma skärmkvalitet med den extra uppdateringsfrekvensen.

Xiaomi Mi 9 måste först låsas upp om du vill uppdatera skärmens uppdateringsfrekvens. Några modifieringar gör att telefonen når 84Hz men notera att detta drag kan skada skärmen. Vi antar att det är bra med tanke på att det bara är en uppdatering av programvaran och inte hårdvara.

De Xiaomi Mi 9 med 84Hz är definitivt möjligt men det kommer inte att vara i sitt perfekta skick. Det överklockar skärmen vilket faktiskt är en vanlig händelse. Se till att du vet hur du installerar modet och förstår kodning. Du kan behöva göra några justeringar här och där.

Så här installerar du modet enligt XDA-utvecklaren:

Många Mi 9-telefonägare har redan testat modet på ROM och det fungerar. Det har inte rapporterats något större problem än förutom en liten grön nyans. Det är inget för märkbart eller skadligt så det borde vara okej.