Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition delar topplaceringen på DxOMark

Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition DxOMark Camera Review

Xiaomi CC-linjen får ett nytt tillskott i form av Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition. Telefonen har meddelats idag men DxOMark går snabbt igenom nya enheter. Det kan antas att granskningsteamet har tagit emot enheten tidigare. Flera teasers har dykt upp online och vi fick höra att smarttelefonen också kunde kallas Xiaomi Mi Note 10. Det retades också med en 108MP-kamera. Precis över helgen dykt upp fler teasers på Weibo med viktiga detaljer.

Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition är en premiumflaggskepp Android-smartphone från den kinesiska OEM. Det kanske inte längre är det bästa mobilföretaget i Kina men det har nu en kant över Huawei. Den senare är inte längre fri att använda Android-plattformen.

För att granska, Xiaomi Mi CC9 Pro är utrustad med en stor 6,47-tums AMOLED-skärm med FHD + -upplösning och ett 5260 mAh-batteri. Centret för uppmärksamhet är penta-kamerasystemet som inkluderar en 108MP Quad-Bayer-sensor som ger en 27MP bildutmatning. Det följs köp en 12MP kort tele-kamera + 8MP lång teleobjektiv, 20MP Ultra-wide shooter och en f / 2.4-lins. Det finns två blixtar som fungerar på mjukt ljus och hårt ljus.

Telefonen är nu bunden med Huawei Mate 30 Pro på DxOMark med en hög poäng på 121. Den nådde 130 för Mobile Photo och 102 för Video.

Kamerainställningen erbjuder en stark zoomprestanda som möjliggörs av paret tele-kameror. Autofokusprestanda är hittills konsekvent, korrekt och snabb. Det finns bra struktur jämfört med bullerutbyte medan bokeh och djupskattning i allmänhet är bra.

Nattbilder visar naturliga hudtoner på grund av den mjuka blixten. Du kommer att märka bra detaljkonservering och låg distorsion på vidvinkelbilderna. När det gäller videoinspelning visar videon bra detaljer under de flesta förhållanden, särskilt när buller är välkontrollerat, bra autofokusprestanda och god exponering och exponering anpassad till förändrade ljusnivåer. Videor visar generellt tilltalande färger.

Det finns naturligtvis vissa nackdelar, som ett begränsat dynamiskt omfång jämfört med andra telefoner, några lila kast i himlen och förlusten av skärpa mot kanterna på bilder. Videor är snyggare när du panorerar medan vissa ramar faller. Ibland är synlig färgkant.