Xiaomi Mi Mix Alpha-tjänsteman med omslagsbild och 108MP-kamera

Xiaomi Mi Mix Alpha-tjänsteman med omslagsbild och 108MP-kamera

Smartphone-skärmar gör galna saker på sistone, inklusive att böja sig över kanterna på en enhet och vikas ihop. Nu har Xiaomi introducerat en telefon med en skärm som sveper runt hela kroppen.

Xiaomi Mi Mix Alpha har en omslutande Surround-skärm som erbjuder ett förhållande mellan skärm och kropp på 180,6%. Det finns smala ramar längst upp och ned på skärmen, och eftersom det inte finns några sidoknappar eftersom det inte finns några sidor, har Xiaomi gjort sidans sidor tryckkänsliga och använder en linjär motor för att få dem att känna som fysiska knappar.

Vid montering av Mi Mix Alpha förklarar Xiaomi att den först kompletterar den interna strukturen och sedan laminerar skärmskiktet, pekskärmen och skyddsskikten i den ordningen. Detta för att hjälpa till att frigöra stressen av att böja skärmen.

Den omslagsbilden är inte den enda galna funktionen i Mi Mix Alpha. Telefonen har också en 108MP-kamera med 1 / 1,33-tums sensor. Den kameran kan producera bilder med en upplösning på 12032×904 och stöder också fyra-i-ett Super Pixel-teknik för att lägga ut 1,6 μm pixlar för bättre foton i svagt ljus. Det finns 20MP ultra vidvinkel och 12MP tele-kameror på Mi Mix Alpha också.

Inuti Mi Mix Alpha finns en Snapdragon 855+ processor tillsammans med stöd för 5G. Det finns 12 GB RAM och 512 GB inbyggt lagringsutrymme, tillsammans med ett 4050 mAh batteri och stöd för 40 W snabb laddning. Kroppen är gjord av premiummaterial som inkluderar titanlegering på telefonens ovansida och botten samt en keramisk remsa på baksidan där kamerorna är, som sedan täcks med safirglas.

Vänd över #MiMIXAlpha och kolla vad som händer. pic.twitter.com/q1wQNu4jnC

– Xiaomi #MiMIXAlpha (@Xiaomi) 24 september 2019

Eftersom det är en sådan avancerad enhet med en inbyggd skärm, kallar Xiaomi Mi Mix Alpha för en konceptenhet och säger att den bara kommer att få “småskalig produktion” som börjar i december. Priserna kommer att fastställas till 19.999 RMB ($ 2.811 USD).

Surroundskärmen på Mi Mix Alpha är ganska nötter, tar böjda kantskärmar till det yttersta och böjer bara skärmen runt hela kroppen. Eftersom skärmen inte sveper runt hela kroppen är vi också intresserade av att se hur bra Mi Mix Alpha kan avvisa oavsiktliga beröringar och applanseringar på de delar av skärmen som du inte aktivt använder, som baksidan. Ändå ser det definitivt coolt ut, och vi vill definitivt prova en.

Vad tycker du om Mi Mix Alpha och dess omslagsbild?

Xiaomi Mi Mix Alpha-sidor