YouTube lägger till stöd för HDR-videor (foton och videor)

YouTube lägger till stöd för HDR-videor (foton och videor)

Idag kan det vara ett datum att komma ihåg för Youtube. Tack vare en ny teknisk uppdatering lägger den viktigaste videoplattformen i världen idag till en mycket intressant funktion för alla som älskar bildkvalitet: stöd för HDR-teknik.

L ‘Högt dynamiskt omfång kan erbjuda en mycket mer spektakulär visuell återgivning tack vare större kapacitet för hantering av kontrast och färger. Många av er kommer att känna till den här tekniken på grund av de funktioner som är integrerade i fotoapparna installerade på smartphones: ofta med HDR-funktionen kan man få mer intensiva och vackrare bilder att se, med mer levande färger och färre bakgrundsbelysta områden.

Tyvärr finns det fortfarande mycket få enheter som kan spelas HDR-video. Stöd för denna nya teknik vinner gradvis mark på de flesta av de senaste senaste generationens tv-apparater, men vi pratar fortfarande om mycket låga siffror.

LÄS OCH: YouTube låter dig lägga till slutskärmar i videor

Trots detta är det helt meningsfullt att en tjänst som alltid är uppmärksam på trender – även tekniska – som YouTube redan har implementerat den internt. Under de närmaste åren kommer fler och fler människor att köpa en enhet med HDR-stöd, men Googles tjänst är det redan redo för framtiden och kommer att använda den här tiden för att uppleva nyheten, som den redan gör.

HDR-videor kan också ses med streamingfunktionerna i den nya Chromecast Ultra, redo för den nyanlända tekniken. Om du är bland de lyckliga få som har en tv med HDR-stöd kan du redan försöka märka skillnaden med vanliga videor tack vare den dedikerade spellistan. Så är de verkligen vackrare att titta på?

Via: TechCrunch