YouTube Music kommer officiellt att ersätta Google Play Music i slutet av 2020

YouTube Music kommer officiellt att ersätta Google Play Music i slutet av 2020

Vi har sett texten på väggen ganska länge men nu har den sista klockan låtits för Google Play Music. Google har officiellt meddelat att deras musikstreaming- och musikmolntjänst kommer att ersättas med YouTube Music senast i december 2020. Detta innebär att användare av de tidigare har fyra månader på sig att antingen besluta att komma över till den senare eller bara få all sin köpta och uppladdade musik och gå någon annanstans som inte drivs av Google.

December 2020 är sista datum för dig att migrera eller fly men under de närmaste månaderna kommer Google Play Music redan att vara oanvändbart i vissa territorier. I september 2020 kommer de i Nya Zeeland och Sydafrika inte längre att kunna strömma från eller använda appen. Detta kommer också att hända på andra globala marknader senast i oktober 2020. Men även om du inte kan komma åt appen längre kommer alla dina spellistor, uppladdningar, inköp, likes och andra saker fortfarande att sparas och väntar på att du ska överföra till YouTube Music eller att ladda ner och använda någon annanstans (om du kan).

I slutet av augusti kommer du inte längre att kunna köpa och förbeställa musik på Google Play Musik och du kan inte heller ladda upp och ladda ner musik där via Music Manager. Användare uppmuntras nu att dra nytta av överföringsverktyget om du väljer att bara överföra allt till YouTube Music. Du kan också bara använda Google Takeout om du vill ta bort all din musikdata från Googles ekosystem.

De fortsätter också att göra YouTube Music till en bättre app genom att ständigt lägga till nya saker i den och även portera över de funktioner som Google Play Music-användare gillade och använde. När det gäller spellistor får du hjälpmedel, samarbete och programmerade alternativ. Spelarsidan har också redesignats för att se mer “modern” ut och utforska fliken drivs också för dig att upptäcka ny musik och artister.

Vi har också tidigare berättat om nya appintegrationer för YouTube Music, som med Android TV, Google Assistant, Google Maps och Waze. Några av dessa integrationer behöver dock fortfarande många förbättringar.