YouTube Stories har nu Augmented Faces API

YouTube Stories har nu Augmented Faces API

YouTube Stories kanske redan ligger lite efter jämfört med andra Snapchat-liknande funktioner som med Facebook Stories och IG Stories (och Snapchat själva) men det hindrar inte Google från att fortsätta att driva det. De lägger nu till några fler knep för att göra det ännu mer tilltalande för dess skapare (så begränsat som de är för närvarande) Genom ARCore kan du nu få ett Augmented Faces API så att du kan lägga till olika objekt som glasögon, hattar, masker, och filtrerar till dina YouTube-berättelser.

Google sa att på grund av deras 3D-nät kan de nu ge mer realistiska AI-filter och sminkeffekter till sina användare. Till exempel kan ett AI-glasfilter faktiskt kasta en virtuell skugga på användarens ansikte och till och med simulera ljusreflektion. Det betyder bara att det inte ser så galet ut när du använder filtret och sedan interagerar med det för att skapa en video till dina YouTube-berättelser.

Men inte alla YouTube-användare kan faktiskt publicera berättelser. Ursprungligen lanserades den som rullar som var korta videor som du kan skapa och lägga till text, klistermärken, filter och musik, precis som i andra plattformars berättelser. Du kan bara se den på mobilversionen och den går ut på sju dagar och bara cirka 100 skapare kan skapa den. Så småningom ändrade de det till Stories och utvidgade det sedan förra året till de som har mer än 10 000 prenumeranter.

Om du är en av dem som har så många prenumeranter, oavsett om du är utvecklare, skapare eller användare, kan du ladda ner den senaste ARCore SDK så att du kan

VIA: CNet