Ytterligare en hänvisning för Tesla Model X, den första SUV-en från det amerikanska företaget

Ytterligare en hänvisning för Tesla Model X, den första SUV-en från det amerikanska företaget

De första SUV i Tesla-serien verkar vara avsedd att aldrig komma fram: dold i brevet som skickades till Tesla Motors aktieägare, den här nyheten träffar det olyckliga exemplet en gång och skjuter upp dess ankomst igen.

LÄS OCH: Tesla kommer att erövra Storbritannien med installationer av nya kompressorer

Den första, optimistiska, prognosen hade faktiskt förutsagt ankomsten av Tesla X på vägarna för 2013, men nyheterna nekades snart: efter att ha haft det skjutits upp först 2014 och sedan i början av 2015 har företaget nu meddelat att Tesla Motors första off-roader inte kommer att engagera produktionslinjen förrän andra halvåret av det nya året.

Anledningen verkar bero på ytterligare behov av testa som har påverkat produktionen: VD Elon Musk har faktiskt meddelat att de inte vill presentera en bil som inte är helt redo att tillfredsställa kunder, inte ens på bekostnad av tvivel om giltigheten av ankomstprognoserna.

“Detta val kan påverka kort sikt, men kommer att få ett positivt långsiktigt resultat”, läser brev. Enligt Musk kommer Model X faktiskt att kunna bygga en mängd fans snabbare än vad som var fallet med Model S 2012. Förmodligen på bekostnad av tålamod av dem som redan har betalat förbeställningsavgiften.

GATA: Engadget