Zidoo X1, vårt test av Android TV-rutan tillägnad streaming (foton och videor)

Zidoo X1, vårt test av Android TV-rutan tillägnad streaming (foton och videor)

I en värld där Google borde driva hårt Android TV, men det gör det inte, det finns fortfarande utrymme för tredjepartsboxar, särskilt om de är tillverkade med omsorg och precision som den här Zidoo X1.

Liten och elegant, med sin böjda glansiga yta, kommer den verkligen att se bra ut i ditt vardagsrum, och om din TV fortfarande inte är det med Zidoo X1 blir det verkligen mer smart är multimedia.

Låt oss klargöra det detta är inte en konsol med Android, men av en Mediacenter. Tillgång till Play Butik låter dig anpassa upplevelsen efter dina behov, men Zidoo X1 har ganska tydliga idéer om vad dess potential är, och därför dess begränsningar, redan uppenbara genom att titta på dess tekniska funktioner:

CPU: Allwinner H3 vid 1,5 GHz, fyrkärnig Cortex-A7

GPU: Mali400

Bagge: 1 GB

Internt minne: 8 GB

Anslutning: Wi-Fi n

Kommunikationsportar: 2xUSB, HDMI, Ethernet

OS: Android 4.4.2 KitKat

Lägga märke till frånvaron av Bluetooth-stöd, bekräftar ytterligare att Zidoo X1 inte vill göra konsolen utan bara multimediaspelaren. Dess ljud- / videokall är faktiskt ännu tydligare om du tror att det stöder HDMI-utgång upp till 4Koch att en fjärrkontroll (infraröd) lämplig för uppspelning, med 3 programmerbara knappar och praktiska och enkla kontroller, inklusive en skärmmus, för att flyttas med riktningspilarna (därför lite långsammare än en luftmus, men mer exakt).

LÄS OCH: Kodi (XBMC) är tillgängligt för alla i Play Store

Utan någon intervention från användaren stöds de viktigaste redan codec du behöver (H.264, H.265, DivX, Xvid, MP4, MOV, AAC, MP3, Ogg, etc. – fullständig lista på den officiella webbplatsen) och tack vare den medföljande HDMI-kabeln tar det bara en minut att vara operativ. Plus Zidoo har anpassade hela gränssnittet av Android för att förenkla navigering via fjärrkontroll, och vi måste säga att det har lyckats bra, bättre än andra kinesiska konkurrenter.

Bland den förinstallerade programvaran finner vi det oundvikliga Kodi, en filhanterare, ett par appar för att anpassa gränssnittet och fjärrkontrollen, uppenbarligen en ljud- / videospelare, och det finns också en app för Android att ladda ner, om du vill använd din smartphone som fjärrkontroll / mus (men inte mycket behövs).

Strömmande innehåll kort sagt, mer än lokalt, särskilt eftersom det tillgängliga interna minnet bara är 8 GB (det borde också finnas en 16 GB-variant), och det finns inte ens en microSD (även om inget hindrar dig från att använda en klassisk pendrive ). Och bara för att upprepa detta faktum finns det också kompatibilitet med AirPlay är Miracast, bara för att skicka innehåll från en dator eller en kompatibel smartphone.

De priset på Zidoo X1 är 55 € på Geekbuying, en ganska bra siffra, som blir ännu mer om du använder det här kupong som rabatterar det med $ 10: KFTJEUIZ (men se upp för potentiella tullavgifter). Här är vårt videotest för att se det i aktion.