Zuckerbergs AI Jarvis är redo, kanske en dag också för ditt hem

Zuckerbergs AI Jarvis är redo, kanske en dag också för ditt hem

Det var tidigt 2016 när Mark Zuckerberg publicerade sin ritning för ett hem artificiell intelligens som inte heter av en slump Jarvis, precis som Iron Mans assistent. Efter 100 timmars arbete är nu den virtuella handymanassistenten operativ, uppenbarligen i huset för den eklektiska grundaren av Facebook.

Om projektet i princip inte var så svårt att slutföra, enligt hans inlägg skulle det ha tagit mindre än väntat, det var ingen brist på svårighet. De största problemen skulle hitta dem i att försöka gränssnitt de olika enheterna, med olika standarder inte alltid så öppna för varandra.

LÄS OCH: Hur man lägger till färgstark bakgrund till dina Facebook-statuser

För tala med sin Jarvis använder Zuckerberg verbatim a bot på Messenger, metod föredragen av magnaten, och med i röstkommandon som kan förmedlas från olika iPhones spridda runt huset där det finns en app skapad ad hoc.

Stäng av ljuset, starta din favoritspellista och tillag tillagning utan att lyfta ett finger. Detta är Zuckerbergs vision för framtiden för bots och inte bara hans hem.

”Med tiden blir det intressant att hitta sätt att göra det [Jarvis] tillgänglig för världen. […] Jag tänkte på att göra koden öppen källkod, men för tillfället är den för bunden till nätverket och apparaterna i mitt hus. Om jag någonsin skulle göra en tillräckligt abstrakt nivå för hemautomation, skulle jag kunna släppa den. Eller så kan det vara en utmärkt grund för att skapa en ny produkt. “

Jarvis det var Zuckerbergs personliga projekt för 2016, som dock innebär nya utmaningar varje år. Vid denna tidpunkt är vi nyfiken på att se vad IT-forskaren på 49 miljarder dollar har i beredskap för 2017.

Via: Kod om källa: Facebook